Κοινές εκφράσεις των μουσουλμάνων

Ιν σχά Αλλάχ
Μετάφραση: εάν ο Αλλάχ θελήσει
Νόημα: Όταν ένα άτομο επιθυμεί να σχεδιάσει το μέλλον, όταν υπόσχεται, όταν κάνει μια υπόσχεση, το κάνει με την άδεια και τη θέληση του Αλλάχ. Για το λόγο αυτό, ένας μουσουλμάνος χρησιμοποιεί την οδηγία του Κορανίου λέγοντας "Ιν σχά Αλλάχ". Το νόημα αυτής της έκφρασης είναι: "
εάν ο Αλλάχ θελήσει". Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ένας μουσουλμάνοι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει, το αντίθετο μάλιστα. Ένας μουσουλμάνος πρέπει πάντοτε να προσπαθεί σκληρά και να έχει πάντοτε καλή πρόθεση. Όμως την ίδια στιγμή πρέπει επίσης να εμπιστεύεται τον Αλλάχ και να γνωρίζει συνειδητά πως τα αποτελέσματα των πράξεων του υποπίπτουν στην θέληση του Αλλάχ.

Σουμπχάνα βα τάλα
Μετάφραση: ο Ύψιστος και Παντοδύναμος
Νόημα:
Αυτή είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι κάθε φορά που το όνομα του Αλλάχ προφέρεται ή γράφεται. Το βαθύτερο νόημα αυτής της έκφρασης: «Ο Αλλάχ δεν έχει κανένα εταίρο ούτε κανένα υιό."

Αλέϊχι σαλάμ
Μετάφραση: είθε ο Αλλάχ να τον ευλογεί

Λα χάουλα βα λα κούατα ιλά μπιλά
Μετάφραση:
Δεν υπάρχει καμία ισχύ και καμία δύναμη εκτός του Αλλάχ
Νόημα:
Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται όταν ένας αντιμετωπίζει μια μεγάλη δυσκολία, ή από μια κατάσταση πέρα από τον έλεγχό του

Τζαζάκαλλά χεϊραν
Μετάφραση:
Είθε ο
Αλλάχ να σας ανταμείψει
Νόημα:
Αντί της χρήσης του "Ευχαριστώ". Εννοείται πως ένα ανθρώπινο ων δεν μπορούν να επιστρέψει ο ένας στον άλλον αρκετά. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο για κάποιον να ζητήσει τον Παντοδύναμο Αλλάχ να ανταμείψει το πρόσωπο που έκανε καλό και να του δώσει το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: