4η ημέρα Ολλανδών μουσουλμάνων

Στις 8 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Χάγη, η 4η ημέρα Ολλανδών οι οποίοι αποδέχθηκαν το Ισλάμ ως θρησκεία τους. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη μέρα από την μη-κερδοσκοπική οργάνωση: Ontdek Islam (ανακάλυψε το Ισλάμ), με 1600 επισκέπτες. Κύριοι ομιλητές της ημέρας: Μούτα Ναπολέων, Αμπντού-Ραχμάν Γκρίν.

Ο Μούτα Ναπολέων είναι γνωστός ως πρώην μέλος των Outlawz, το γνωστό ραπ-γκρουπ του 2Pac Shakur. Ο Μούτα, μίλησε για το πως έγινε μουσουλμάνος. Το κύριο μήνυμα του: στο Ισλάμ βρήκε την πραγματική ευτυχία για την οποία αγωνιζόταν να βρει ως εκατομμυριούχος τραγουδιστής. Τόνισε πως όλοι μας κοιτώντας τους σταρ, κοιτάμε 5 λεπτά από την ζωή τους και όχι την υπόλοιπη μέρα ή μέρες. Η δική του εμπειρία από τις ημέρες του ως σταρ ράππερ δεν ήταν η καλύτερη περίοδος στη ζωή του. Όταν δολοφονήθηκε ο 2Pac συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν αυτός στη θέση του καθώς και ότι η μέρα την οποία θα αφήσουμε αυτή τη ζωή δεν είναι στα χέρια μας και μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Μετά από μερικά χρόνια χαμένα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά βρήκε την πραγματική ευτυχία στο Ισλάμ. Χαρακτηριστικά είπε πως όταν για πρώτη φορά έκανε σουτζούντ (όταν ο προσευχόμενος ακουμπά το πρόσωπό του στο έδαφος) ένιωσε την πραγματική ευτυχία την οποία και αγωνιζόταν να βρει στο ποτό, τις ουσίες και το τραγούδι. Ήταν μια πραγματικά συναισθηματική ομιλία.

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία 12000 με 14000 Ολλανδοί έχουν δεχθεί το Ισλάμ ως θρησκεία τους και ότι 400 με 600 Ολλανδοί κάθε έτος δέχονται το Ισλάμ. Κάθε Ολλανδική πόλη έχει τζαμιά, όπως αποδεικνύει και η ύπαρξη του moskeewijzer.nl, ενός δικτυακού τόπου στο οποίο κάποιος μπορεί να βρει εύκολα ένα τζαμί για να προσευχηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: