Περιγραφή του Προφήτη (είθε ειρήνη να είναι μαζί του)

Όταν ο Προφήτης (ειρήνη σ 'αυτόν) μετανάστευσε από τη Μέκκα στη Μεδίνα (εγίρα το 622), κατά την διάρκεια του ταξιδιού, του πέρασε από τη σκηνή της Ουμ-Αμπάντ. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη σκηνή, η ηλικιωμένη γυναίκα είδε με τα μάτια της ένα θαύμα του Προφήτη.

Ο Προφήτης μαζί με τον Αμπου-Μπάκρ (ειρήνη σ' αυτόν) και ένα οδηγό, σταμάτησαν στη συγκεκριμένη σκηνή επειδή διψούσαν και πεινούσαν και ρώτησαν την Ουμ-Αμπάντ εάν έχει φαγητό ή νερό να μοιραστεί μαζί τους. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε τίποτα. Το μόνο που είχε ήταν μια ηλικιωμένη και ιδιαίτερα αδύνατη κατσίκα. Ο Προφήτης ζήτησε να την άρμεξει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η κατσίκα έδωσε γάλα τόσο ούτως ώστε να χωρτάσουν όλοι στην σκηνή καθώς και να μείνει απόθεμα γάλακτος για την Ουμ-Αμπάντ.

Όταν ο σύζυγός της ήρθε πίσω, εξεπλάγει βρίσκοντας μια μεγάλη ποσότητα γάλακτος και ρώτησε την γυναίκα του: "Που βρέθηκε όλο αυτό το γάλα;"
και αυτή απάντηση: «Ο Αλλάχ έστειλε ένα ευλογημένος άνθρωπο που πέρασε από το δρόμο μας και αυτός άρμεξε την ηλικιωμένη κατσίκα μας."

Ο σύζυγός της στη συνέχεια είπε: «Περιγράψτε τον σε μένα, ο Ουμ-Αμπάντ."

Και αυτή στη συνέχεια είπε:
«Είδα έναν άνθρωπο που είναι όμορφος, με λαμπερή φυσιογνωμία, έχωντας όμορφες αναλογίες, με ούτε ένα μεγάλο στομάχι ούτε ένα μικρό κεφάλι. Έχει αξιοπρεπή εμφάνιση, με όμορφα χαρακτηριστικά, βαθιά μαύρα μάτια και μακρύ βλεφαρίδες. Η φωνή του δεν είναι χονδροειδής. Έχει μακρύ λαιμό, πυκνή και στρογγυλεμένη γενειάδα, και πυκνά φρύδια. Όταν είναι σιωπηλός, είναι ήρεμος και όταν μιλάει, η εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή.

Είναι ο πιο όμορφος και εντυπωσιακός άνδρας από απόσταση και ο καλύτερος και πιο όμορφος από κοντά. Είναι γλυκομίλητος, σαφείς σε ό,τι λέει, λέγοντας ούτε πάρα πολλά ούτε πολύ λίγα λόγια και όταν μιλάει τα λόγια ρέουν σαν ένα περιδέριο μαργαριταριών.

Δεν είναι ούτε πολύ ψηλός αλλά ούτε και κοντός, ένας μεγαλοπρεπής άνδρας μεταξύ των δύο άλλων συνταξιδιωτών του (ένας από αυτούς ήταν ο Αμπού Μπάκρ - είθε ειρήνη να είναι μαζί του), και είναι ξεχωριστός από τους άλλους καθώς και ο πιο σεβαστός.

Έχει συντρόφους που τον περιβάλλουν. Όταν μιλάει, τον ακούνε, και όταν τους δίνει εντολές, σπεύδουν να εκπληρώσουν τις διαταγή του. Οι σύντροφοί του τον ακούνε και τον προσέχουν και παρόλαυτά δεν είναι ούτε υπερόπτης ούτε αδιάλλακτος.
"


Αυτή η περιγραφή της Ουμ-Αμπάντ έχει παραμείνει ως μία από τις πληρότερες περιγραφές της εμφάνισης του Προφήτη Μοχάμμαντ (είθε ειρήνη να είναι μαζί του).

Δεν υπάρχουν σχόλια: